Mood tracker

De lente komt er aan

Ja, kijk maar eens goed om je heen. Hier en daar zie je al bloesem heel voorzichtig uitkomen. En de vogels vliegen heen en weer met takjes in hun bek. Als de zon schijnt voel je je toch anders. Blijer, opgewekter, vrolijker of misschien zelf wel een beetje verliefd. Gevoelens en emoties, ja die zijn er dus altijd. Ook voor de maand maart heb ik daarom een nieuwe mood tracker gemaakt. Want het is erg leuk maar vooral ook heel fijn om even heel bewust stil te staan bij wat je voelt.

Wat voelt jouw kind allemaal?

Blij, chagrijnig, verliefd, onzeker of ….? Wat voelt jouw kind allemaal? Nou, waarschijnlijk van alles. Het kunnen begrijpen, uiten, controleren én het onder woorden brengen van gevoelens dat is best wel lastig. Enneh, niet alleen voor kinderen. Maar gelukkig zijn er allerlei manieren om kinderen te helpen omgaan met gevoelens. Een mood tracker is hier een leuk en makkelijk voorbeeld van.

Gevoelens kleuren

Een mood tracker is eigenlijk een soort kleurplaat. Maar dan één met gevoelens. Een mood tracker helpt kinderen even stil te staan bij wat zij allemaal hebben gevoeld. Je kind kleurt iedere dag de kleur die past bij het gevoel. En aan het eind van de maand heb je dan een mooi overzicht van alle gevoelens. Maar, het is trouwens ook heel leuk om zelf een mood tracker bij te houden. En dan bijvoorbeeld aan het eind van de maand met elkaar te vergelijken. Wie weet komen jullie tot verrassende ontdekkingen. Ik heb twee verschillende mood trackers gemaakt. Met of zonder ingevulde gevoelens. Kijk maar wat voor jullie het fijnste is. Ik wens jullie veel plezier met de GRATIS mood trackers.

Open chat
Hallo
Hallo, ik ben Esther. Heb je een vraag?